rss      tw      fb
Keres

Lapszemle: Még nincs végleges álláspont a kampányfinanszírozásról

MTI 2013. április 11., csütörtök 1:11

Megtárgyalta a Fidesz elnöksége kedden a kampányfinanszírozási szabályok módosítását, de nem alakított ki végleges álláspontot - írja a Magyar Nemzet és a Népszabadság elnökségi forrásokra hivatkozva.

A Magyar Nemzet csütörtöki száma szerint a 2014 januártól májusig tartó - vagyis az országgyűlési választások előtti - időszakban a pártok támogatásait akkor lehetne felfüggeszteni, ha még az idén teljes körűen rendeznék a kampányfinanszírozás nyitott kérdéseit. A lap információi szerint a törvényjavaslat végleges szövegéről még nincs döntés, így egyelőre nem lehet tudni, hogy minden egyes képviselőjelölt, vagy csak az országos listát állító pártok színeiben indulók kaphatnak majd támogatást.

A Népszabadság arról ír, hogy a Fidesz vezetése alkotmányjogászok véleményét kéri arról: tehetnek-e különbséget a képviselőjelöltek között a jogosultságok mértéke tekintetében.

Mindkét napilap megjegyzi: az elképzelések szerint a központi büdzsé 1-3 millió forintos összeget biztosítana az aspiránsoknak.