rss      tw      fb
Keres

Közösség tagja elleni erőszak miatt nyomoz a rendőrség a devecseri demonstráció kapcsán

MTI 2013. április 10., szerda 22:02

Közösség tagja elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen folytat nyomozást a rendőrség a Jobbik által tavaly Devecserben megrendezett demonstráció kapcsán - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján szerdán.

A közlés szerint a Veszprém megyei településen 2012. augusztus 5-én megtartott demonstráción a résztvevők egy csoportja gyalázkodó kifejezéseket kiabált a helyi lakosok egy csoportjának, valamint vizes palackokat, köveket dobtak feléjük.

A bűncselekmény elkövetésével a rendőrség által közzétett fényképfelvételeken látható személyek is megalapozottan gyanúsíthatóak, beazonosításukhoz a rendőrség a lakosság segítségét kéri - tették hozzá. A fotók a www.police.hu/veszprem honlapon tekinthetők meg.

A Jobbik és több jobboldali radikális szervezet részvételével megtartott "Élni és élni hagyni - demonstráció a jogos magyar önvédelemért" elnevezésű demonstráció a katolikus templom előtti téren kezdődött, majd a résztvevők felvonultak azokban az utcákban, ahol véleményük szerint cigányok laknak.