rss      tw      fb
Keres

Havas a pályán és a „nyócévezés”


                  Almási József


A „Havas a pályán” szombat esti műsorában (ATV, 2013. 04. 06.) közismert neves vendégek – Heller Ágnes filozófus, Vekerdi Tamás pszichológus, Kéri László politológus és Hack Péter jogász – alaposan kivesézték és elmagyarázták, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány hogyan korlátozta a demokráciát, mit jelent a sokadik alkotmánymódosítás, miért fagyott le a magyar gazdaság. Kéri László konkrétan a rezsicsökkentés és a „totális néphülyítési igény” összefüggéseit elemezte. Állítólag nézői kérésre szót ejtettek még az ún. „ügynökügyről” is.

Aztán a műsorvezető befejezésképpen a tőle megszokott gúnyos mosollyal még egyet „nyócévezett”. Na persze nem úgy egyenesben, ahogy azt a Fidesztől megszoktuk, hanem mandinerből adott egy maflást a lábadozó ellenzéknek, érzékeltetve, hogy amit csináltak az előző ciklusban, az borzalmas. Heller Ágnes még megjegyezhette, hogy azért a mostani vezetőktől is szeretné hallani, hogy elmondják: „hazudtunk éjjel-nappal”.

Szerintem Vekerdi Tamásnak lett volna még – esetleg más, Havasétól eltérő véleménye is –, de a műsorvezető ezzel befejezettnek nyilvánította a műsort. Nekem meg az jutott eszembe, hogy optikusok összefoghatnának és készíthetnének Havas Henriknek olyan szemüveget, amellyel nemcsak előre és hátra, hanem oldalra, esetleg lefelé is lehet látni. Ha egy ilyen szemüvege lett volna, akkor nemcsak azt látta volna, hogy Gyurcsány és a Bajnai hogyan küszködik a kormányzással, hanem észrevette volna azt is, hogy mindeközben Orbán Viktor két lábbal a féket nyomja. Mert az ilyen módon haladni akaró „országszekérnek”, azaz „országautomobilnak” lehet akármilyen jó kormányosa – amint azt normális látásmóddal is észrevehettük –, nem sok esélye van az előrehaladásra.

Mindenesetre a Galamuson már korábban is megjelent és olvasható erről, azaz „A rossz kormányzásról” egy összeállítás. Mindenkinek, így Havas Úrnak is figyelmébe ajánlom.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!