rss      tw      fb
Keres

Érik az imperialista szabotázs-elmélet
Április elsején, hétfő délben, „áramellátási problémák” miatt leállt a 2-es metró a Déli pályaudvar és a Deák Ferenc tér között. Március 18-án a 2-es metró állt a Puskás Ferenc Stadion és az Örs vezér tere között, mert áramellátási zavar keletkezett a 2-es metró felszíni szakaszán.

Mivel a rezsicsökkentési családvédelmi harc időszakát éljük, ne legyen kétségünk: előbb-utóbb ki fog derülni, hogy a nyugati magyarkopasztó multik – akiknek, tudjuk, a talicska a legfőbb fegyverük a magyar családok ellen vívott harcban (már amivel a pénzt szokták kitologatni az országból) – állnak az áramkimaradási problémák hátterében. Bosszút állnak a családvédő magyar nemzeti kormányon, és mellesleg ezzel akarják bebizonyítani a népnek, hogy igazat beszéltek, amikor az önkényes rezsicsökkentésről elmondták a maguk igazát. Hogy az áram árának kevesebb mint a negyede marad náluk, így a lakossági áramellátás magyarországi rendszere ezzel a rezsicsökkentő módszerrel életképtelenné vált, noha ma azért van feleannyi áramszünet, mint tíz éve, mert ők rengeteget költöttek a hálózatok felújítására, de így már csak a kötelezően előírt fejlesztéseket tudják elvégezni, azok a beruházások elmaradnak, amelyek javítanák az áramellátás színvonalát.

Szerintem napok kérdése, és a Fidesz főközgazdászai, mondjuk Rogán és Kósa urak, vagy maga az első számú családvédő, előállnak az imperialista szabotázs jól bevált kommunista (rákosista) vádjával. Pereket egyelőre szerintem nem indítanak, tekintettel arra, hogy nem igazán voltak sikeresek a bírósági rendszer teljes betörésére tett kísérleteik, így aztán szabotázspereket, előre megírt ítéletekkel, még nemigen tudnának sikerre vinni (az előre megírt ítélet egyelőre csak a parlamenti bizottságokban működik). De ma nyilván az is elég, ha tovább mérgezik az agyakat a külföldi multik ártó szándékairól szóló hazugságokkal és a lelkeket az ellenük szított dühvel.

Az senkit sem fog zavarni, hogy a budapesti metróval rendszeresen baj van, meg hogy a sínhibák, a kideríthető (kideríthetetlen) okból bekövetkezett metrófüstölések vagy áramszedőtörés mellett az „áramellátási zavar” sem valószínű hogy az áramszolgáltatók számlájára írandó.

És ha már itt tartunk: mielőtt a fideszes propagandagyár kiderítené, hogy az E.ON eddig sem végzett megfelelő fejlesztési-karbantartási munkát az áramhálózatban (lásd még pénzes talicska), mert lám, mi történt a hókatasztrófa vagy a márciusi szélviharok idején, álljon itt egy rövid kronológia arról, hogyan is történt az az áramellátási zavar a márciusi kemény napokban.

Március 14-én, csütörtökön, a hókatasztrófa első napján már akadozott az áramellátás Hajdú-Biharban, aztán péntekre áram nélkül maradt a települések többsége Szabolcs és Hajdú megyében. Szombaton jött a hír arról, hogy „csaknem 100 százalékban helyreállt kora délutánra az áramszolgáltatás Hajdú-Bihar megyében”, vasárnap meg arról, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében már „csak” 66 településen szünetel az áramszolgáltatás, noha a szolgáltató minden emberét és eszközét a kritikus területre irányította, plusz dolgozik a honvédségtől szombaton kapott egy darab lánctalpas is. Vasárnap aztán bevetették – a negyedik napon – a Hunor mentőszervezetet is a gyorsabb helyreállítás érdekében. Hétfőn már az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ígérte meg, hogy legkésőbb kedd reggelre sikerülhet helyreállítani a fő áramellátási problémát, hiszen az ötödik áramtalan nap után már a katasztrófavédelem, a rendőrség és a honvédség erői is folyamatosan segítették az E.ON szakembereit a hálózat helyreállításában. (Az E.ON szolgáltatási területén „a középgerinci feszültségi hálózaton több mint 270 oszlop dőlt ki, illetve tört el, és számos 0,4 voltos feszültségű vezeték rongálódott meg”, a hóban pedig „a nagy terepjárók, lánctalpasok is rendre elakadtak”.) Szerdán is folyamatosan végezték a kisfeszültségű elektromos hálózat javítását a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településeken, de a hírek szerint egyes településrészeken még mindig nem állt helyre teljesen a szolgáltatás. Március 21-én, csütörtökön reggel, egy héttel az áramellátás leállása után maga Bakondi György jelentette be: már „csak” 9 településen volt 46 fogyasztóhelyet érintő áramkimaradás, de a déli órákra itt is helyreállították a szolgáltatást. Március 21-én aztán, ezúttal a viharos szél miatt, újrakezdődött az egész.

Tehát mielőtt a Fidesz agytrösztjében kidolgozzák a számukra politikailag hasznos magyarázatot, mielőtt a Fidesz beszélőgépei nap mint nap teleharsogják vele a fejünket, készüljünk fel rá: a mai Magyarország előbb-utóbb már nem egyszerűen „arra a Kádár-rezsimre emlékeztet, amelyben minden közintézmény puszta Patyomkin-díszlet volt, és nem lehetett megkérdőjelezni a Politikai Bizottság hegemóniáját”. A (vissza)fejlődésben nincs megállás. A Fidesz segítségével szépen visszacaplatunk a Rákosi-rendszerbe, hogy miután újra magunkévá tettünk minden szépet és jót, amit a magyar történelem létező szocializmusa és kommunista diktatúrája kitermelt, végre tényleg lecövekeljünk a Horthy-Magyarország otthonos világában. És már annak is örülni fogunk, ha legalább a nyilas-korszakot kihagyják.Mihancsik Zsófia


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!