rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. március 22.Bolgár György kérdései 2013. március 22
-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy teljes a rendőri készültség a ma esti zártkapus magyar-román világbajnoki selejtező előtt. Megússzuk?

Következő témánk, hogy Orbán Viktor szerint a kormány erőből folytatja majd a rezsicsökkentést, ha a közműszolgáltatók nem hajlandók az együttműködésre. Miért, eddig nem erőből rendelték el a kötelező tízszázalékos ármérséklést?

Ugyancsak reggeli rádióinterjújában a miniszterelnök azt mondta: „A rezsicsökkentés nehéz csata, van a hátam közepén ostor- és botnyom szépen, nem is akármilyen erőben lévő emberek ütöttek oda, de én boldog vagyok ennek ellenére is, mert Magyarország végre elég jól teljesít.” Vajon ki ütött, a jó erőben lévő Merkel asszony? És vajon mennyire jól teljesítünk? A háromszáznyolc forintos euró például elég jó, vagy a magyar csődkockázat növekedése?

Ide tartozik az is, hogy az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője, a belga Guy Verhofstadt szerint ideje felfüggeszteni Orbán szavazati jogát az unióban. Ezzel egyidőben pedig az összes magyar probléma vizsgálatát Barroso, az Európai Bizottság elnöke vette a kezébe. Elfogyott a brüsszeli türelem?

És végül beszéljük meg, hogy biztonsági emberek szállták meg a Sirály Művészeti Központot Budapesten, mert állítólag ott szervezték meg az utóbbi idők több ellenzéki megmozdulását, így a Fidesz-székház elfoglalását is. A fiatal aktivisták a pincében elbarikádozták magukat. Lesz itt még rend? Ha erővel is?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!