rss      tw      fb
Keres

Havazás - Tovább csökkent az áram nélkül maradt települések száma

MTI 2013. március 17., vasárnap 12:30

Tovább csökkent az áram nélkül maradt települések száma vasárnap.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, jelenleg 66 településen szünetel a szolgáltatás - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője vasárnap délben az MTI-vel.

Tóth Gabriella elmondta: több helység is van, ahol már csak néhány háztartást érint az áramkimaradás. A magas és középfeszültségű hálózatok működésének visszaállítása komoly munkaerőt igényel, az E.ON Zrt. szerelőinek 270 kidőlt oszlopot kell helyreállítania.

A honvédségtől szombaton kapott lánctalpas is tovább dolgozik, a járművet elsősorban a nehezen megközelíthető, vizes területen használják - tette hozzá.

A főhadnagy elmondta azt is: a lakosság nagy része az áramkimaradáskor a hóban helyezte el a hűtő tartalmát, így nem érte kár, amíg a szolgáltatás visszaállt. Néhány háztartásnál a rendkívüli hideg időjárás ellenére azonban előfordulhat romlott élelmiszer; ezeket - a fertőzésveszély elkerülése érdekében - a NyírVV Kht. által működtetett állategészségügyi telepen lehet leadni.

A megyében már nincs lezárt út, a helyreállítás miatt szombat délután lezárt két útszakaszon is feloldották a tilalmat - tájékoztatott Tóth Gabriella.

Az ÉMÁSZ Nyrt. vasárnap arról tájékoztatta az MTI-t, hogy ellátási körzetében, Észak-Magyarországon tizennégy Bodrogközi település kivételével vasárnap délelőttre mindenhol helyreállt a szolgáltatás.

A Bodrogköz, Hegyköz, és Taktaköz áramellátását csütörtök óta mintegy 18 ezer fogyasztási helyen bénította meg a havazás és az orkánerejű szél, csaknem 60.000 lakos maradt áramellátás nélkül hosszabb-rövidebb időre. A szolgáltató minden emberét és eszközét a kritikus területre irányította, hogy a hibákat elhárítsák.