rss      tw      fb
Keres

Havazás - Vasban javul a helyzet, csökken a szél erőssége

MTI 2013. március 15., péntek 18:00

Vas megyében fokozatosan javul az időjárás, fokozatosan mérséklődik a szél erőssége, péntek délutánra hazatérhetett otthonába az a 93 ember is, akit múlt éjszaka Sárvár körzetében ideiglenes melegedőhelyen helyeztek el - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint a rendőrség már feloldotta az útzárat a 86-os főúton Hegyfalutól Csorna irányába, de továbbra is teljes szélességében le van zárva a 8-as számú főút Jánosházától Veszprém irányába.

A közútkezelő továbbra is fenntartja az útzárat a Kám és Egervölgy közötti alsórendű úton, illetve folyamatosan dolgozik a megye közútjainak megtisztításán - tette hozzá.

A szóvivő közölte azt is, hogy a GYSEV Zrt. tájékoztatása szerint a Porpác és Sárvár közötti villamos felsővezeték helyreállítása, a hiba elhárítása megtörtént. Balogh Nikoletta a közleményben arról is tájékoztatott, hogy Vas megyében az áramellátás több településen akadozik, de a szolgáltató folyamatosan dolgozik a hibák elhárításán. A megyében elzárt település továbbra sincs.