rss      tw      fb
Keres

Havazás - E.ON: az áram nélkül maradt települések többsége Szabolcs és Hajdú megyében van

MTI 2013. március 15., péntek 17:02

Az áram nélkül maradt települések többsége Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye területén van - közölte a szolgáltató E.ON Zrt. szóvivője péntek délután az MTI-vel.

Egyházi Nikoletta elmondta: a két megyében a szerelők megfeszített munkája eredményeként napközben javult a helyzet, 100 ezerről 70 ezerre csökkent azon fogyasztók száma, akik a vezetékszakadások, oszloptörések miatt áram nélkül maradtak. Az érintett települések köre is mérséklődött, mintegy 30 százalékkal.

Hozzátette, hogy a cég megerősített hibajavító szolgálata és teljes alvállalkozói köre változatlanul dolgozik az üzemzavar elhárításán, de még nem lehet tudni, mikorra fejeződhet be a munka.

A szóvivő tájékoztatása szerint természetesen az esti és az éjszakai órákban is folytatódik majd a javítás, s az biztosnak látszik, hogy lesznek még olyan települések, ahová nem tudják visszakapcsolni szombat reggelig az áramot.

Egyházi Nikoletta megemlítette, hogy a hibahelyek felmérése már szinte teljes egészében megtörtént, így gyorsabb munkavégzésre lehet számítani az elkövetkezendő órákban. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a hibahelyeken gyakran hosszú ideig tartó munka vár a szerelőkre, hiszen nem ritkán öt-tíz, távvezetéket tartó villanyoszlop is kitört egy-egy szakaszon, s azokat újakra kell cserélni.

A szóvivő arról is szólt, hogy elszórtan még Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron és Jász-Nagykun-Szolnok megyei településeken is vannak részleges áramellátási zavarok, de ott a javítási munkálatok zömével már végeztek az E.ON Zrt. szakemberei és alvállalkozói.