rss      tw      fb
Keres

Havazás - Hajdú-Bihar megyében akadozik az áram- és a vízellátás

MTI 2013. március 15., péntek 15:17

Hajdú-Bihar megye 31 településén teljesen vagy részlegesen szünetel az áramszolgáltatás, közülük hat helyen az ivóvízellátás is akadozik - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője pénteken az MTI-vel.

Kiss Szilvia tűzoltó főhadnagy elmondta: egyáltalán nincs áramellátás Bihardancsházán, Bihartordán, Kabán, Bárándon, Nagyrábén, Sápon, Szerepen, Tetétlenen, Nagyháton, Hajdúdorogon, Hajdúszoboszlón, Hajdúszováton, Ebesen és Nagyhegyesen. Püspökladányban, Balmazújvárosban, Hajdúnánáson és további 14 helyen részlegesen, a települések néhány utcájában nincs áram.

A szolgáltatás hiánya miatt akadozó az ivóvízellátás is Bakonszegen, Tépén, Derecskén, Hajdúszováton, Hajdúdorogon és Hajdúnánáson.

Az áramszolgáltató szakemberei folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán - ismertette Kiss Szilvia, hozzátéve, hogy a mobilszolgáltatásban is észlelhetők voltak kisebb fennakadások.

A katasztrófavédelem munkatársai pénteken 220 fővel vettek részt a bajba jutottak megsegítésén. Mintegy száz embert mentettek ki a hó fogságából, többségük autóval akadt el.

Hajdú-Bihar megyében téliesek az útviszonyok, de minden út járható és elzárt település sincs.

A MÁV járatai átlagosan fél órát késnek a megyében, míg a Hajdú Volán autóbuszainak közlekedésében nincs fennakadás.