rss      tw      fb
Keres

Emléknap - Jobbik: a kommunizmus a történelem legszörnyűbb ideológiája

MTI 2013. február 22., péntek 19:38

A kommunizmus a világtörténelem legszörnyűbb ideológiája, amely a mai napig nem tűnt el a föld színéről - jelentette ki Murányi Levente, a Jobbik alelnöke pénteken Szegeden.

A mai napig vannak országok, melyek szenvednek a kommunizmustól, és Magyarországon is szép számmal akadnak, akik hisznek ebben az eszmében - mondta Murányi Levente a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett rendezvény mintegy félszáz hallgatója előtt.

"1944-45-ben a vörös hordák vérben és könnyben gázolva, női sikolyoktól kísérve taposták el országunkat". Ezt követően a magyar demokrácia ideig-óráig helyreállt, de a kisgazda párt vezetőjét, Kovács Bélát a szovjet hadsereg pribékjei 1947. február 25-én a parlamentben letartóztatták, és elhurcolták a Gulágra - jelentette ki a politikus.

Ezt követően a tisztességes világ, a nemzeti, a magyar érdek képviselete megszűnt létezni - hangsúlyozta a honatya, aki szerint a rendszerváltás sem hozott érdemi változást.

"Ma az emberiség védelméért harcolók a nemzeti oldalon vannak, a kommunizmus pedig az emberiség mocska" - jelentette ki a politikus.

Nagyon nehéz lesz a 2014-es választás, hiszen a baloldalnak - a Jobbik szemszögéből nézve - korlátlan anyagi erőforrás áll majd rendelkezésére - fogalmazott Murányi Levente. A politikus ennek ellenére abban bízik, hogy "még felső parancsra sem lesz megegyezés" Mesterházy Attila MSZP-elnök, valamint a két volt kormányfő, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc között.