rss      tw      fb
Keres

Gyulay Zsolt: jövedelmezővé teszi a dohányboltokat a bővülő termékkör

MTI 2013. február 19., kedd 16:55

Pozitív hatása lesz annak, hogy bővül a nemzeti dohányboltokban árusítható termékek köre - nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója kedden az MTI-nek.

Az Országgyűlés hétfőn fogadta el azt a jogszabálymódosítást, hogy szeszes- és energiaitalt, kávét, ásványvizet, üdítőt és újságot is árulhatnak majd a nemzeti dohányboltok.

A jogszabály-módosítás alapján az engedéllyel rendelkezők július 1-je helyett már május 1-jén megnyithatják dohányboltjukat. Ezt azonban be kell jelenteni a vámhatóságnak. Azok a kiskereskedők, akik a hatályba lépő új szabályok miatt nem folytathatják tevékenységüket, két héttel tovább, július 16-áig értékesíthetik megmaradt készletüket.

Gyulay Zsolt hangsúlyozta: valószínűleg a kibővített termékpaletta már fenntarthatóvá és jövedelmezőbb vállalkozássá teszi a nemzeti dohányboltokat.

A vezérigazgató szerint nehéz megbecsülni, hogy a dohányboltokra kiírt koncessziós kiírásra hányan adnak be jelentkezést. Emlékeztetett: február 22-én éjfélig lehet benyújtani a jelentkezéseket, és jövő héten lehet majd látni, mekkora az érdeklődés.