rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. február 8.Bolgár György kérdései 2013. február 8-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az MSZP támogatja a kormány rezsicsökkentő intézkedéseit, igaz, máshogyan csinálná. Önök szerint ez a jó reakció, vagy Orbán csőbe húzta a szocialistákat?

Ezzel összefüggő témánk, hogy Gyurcsány Ferenc a Facebookon nagyon keményen nekiment a szocialistáknak, zavaros fejűnek és gyávának nevezi őket, amiért szerinte felelőtlenül éljenzik a kormány rezsicsökkentési terveit. Hogy lesz itt ellenzéki együttműködés?

Mit szólnak aztán ahhoz, hogy megszűnik az LMP parlamenti frakciója, miután a pártból kilépők és a maradók nem tudtak megegyezni egy frakciószövetségről? Mindenki független lesz, de milyen áron?

Beszéljük meg, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt vezette önkormányzatok épületeire kitűzik a székely zászlót. Ki lesz az erősebb?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az Európai Unió költségvetési csúcsértekezletének szünetében Orbán Viktor megint néhány meghökkentő kijelentést tett, arról például, hogy ő maga is kétoldalú megbeszélést folytatott Herman van Rompuy-jel, az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács elnökével. Azt mondta, hogy összemértük a fegyvereinket. Arra az újságírói kérdésre pedig, hogy mi az, ami még esetleg kisiklathatja a csúcsértekezlet haladásának pozitív irányát, a kormányfő röviden annyit válaszolt: ha elhibázom! – így egyes szám első személyben. Ezt vajon Merkel, Holland és Cameron is tudja?

És végül beszéljük meg, hogy takarítókat és portásokat kell elküldeni több iskolából, a hatvankét évnél idősebb alkalmazottak kötelező nyugdíjazása miatt, ezért van olyan iskola, ahol a diákok fognak takarítani, és kapuügyeletet tartani. Nem baj, legalább az életnek tanulnak?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!