rss      tw      fb
Keres

Fidesz: Bajnai Gordonnak nem Orbán Viktorral, hanem a magyar emberekkel kellene vitáznia

MTI 2013. február 6., szerda 13:49

A Fidesz szerint Bajnai Gordonnak ma nem Magyarország miniszterelnökével kellene vitáznia, hanem a magyar emberekkel, velük van ugyanis vitája.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében így reagált arra, hogy Bajnai Gordon volt kormányfő, a Haza és Haladás Egyesület elnöke nyilvános vitára hívta Orbán Viktort.

A Fidesz szerint Bajnai Gordon csökkenteni akarja a minimálbért, a magyar emberek azonban nem támogatják ezt; a családi adókedvezmény megszüntetésére készül, a magyar emberek viszont nem értenek ezzel egyet; csökkenteni akarja a nyugdíjakat, de a magyar emberek nem kérnek ebből. Bajnai Gordonnak tehát a magyar emberekkel van vitája - közölték.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Fidesz-KDNP-frakció gyulai ülésén a vitával kapcsolatban azt közölte: hatalmi harc zajlik, hogy ki legyen a baloldal vezetője. "Míg ez nem dőlt el, addig egy ilyen felvetés igazából a baloldali hatalmi küzdelem szükséges velejárója" - fogalmazott, eldönthetetlennek nevezve, hogy kivel is kellene vitatkozni. Hozzátette azt is, hogy egyébként még az sem világos, miről kellene vitázni, hiszen a baloldalon "egyszerre mondanak mindenfélét".

Az Együtt 2014 választói mozgalom szerdán közölte, hogy Bajnai Gordon vitára hívja Orbán Viktort. Indoklásul azt írták: a Fidesz álcivil szervezetek mögé bújva hazugságokat terjeszt terveikről, és szembesíteni szeretnék "a valósággal" a miniszterelnököt.

A választói mozgalom arra reagált, hogy megjelentek a napilapokban a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány újabb hirdetései, amelyeken Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc, képmásuk alatt pedig az Együtt tették tönkre az országot felirat látható. A mozgalom közleményében egyebek között azt írta: nincs Bajnai-Gyurcsány-szövetség, az Együtt 2014-nek "esze ágában sincs" csökkenteni a minimálbért és programja nem csökkenti a nyugdíjakat.