rss      tw      fb
Keres

A Fidesz zsidózással fogadta a cigányozás miatt tüntetőketNem elég azt idézni a Fidesz-székházra kiakasztott óriási molinóról, amely a vasárnapi Bayer-ellenes tüntetés néhány száz résztvevőjét várta, hogy „Ne álljatok a gyilkosok pártjára!”. A második mondat nélkül az első mit sem ér. Hogy ugyanis: „Ne hallgassatok Ron Werberre!”.


A Fidesz-székházon ez a felirat várta a tüntetőket – Index/Hernádi Levente Haralamposz

2012 áprilisában az Index arról számolt be, hogy „amerikai profi tanácsadók segítik a Fidesz és a kormányzat politikai lépéseinek előkészítését”, méghozzá a hárommilliárdos tanácsadói szerződéssel ellátott Századvég-csoporton keresztül. Most abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy már akkor összekapartam az archívumomból mindazt, ami benne volt arról, hogyan uszított 2004-ben az ismét ellenzékbe szorult Fidesz Medgyessy miniszterelnök izraeli  – értsd zsidó – tanácsadója, Ron Werber ellen, majd hogyan öblögettek kéjjel a Fideszben és környékén a Werbert követő két amerikai tanácsadó, Tal Silberstein és Jeremy Rosner nevével. Kövér László egyszerűen csak „Rózenkranc és Szilverstein”-ként emlegette őket, és nem a műveltségével akart hencegni (lásd: Amerikai tanácsadók egykor és ma – ahogy a Fidesz látja). Akinek volt füle a hallásra, már akkor is tudhatta, hogy nem a tanácsadóknak kifizetett 15 milliós (!) tanácsadói szerződésekre volt a Fidesz-ellenkampány kihegyezve, hanem a zsidó nevekre, akár Izraelből, akár az Egyesült Államokból érkeztek a viselőik. A hallgatólagos üzenet meg ugyanaz volt, mint bármelyik Csurka-dolgozaté: a kommunista bankárkormány „országrombolását” a nemzetközi zsidóság segíti.

Ugyanezt az üzenetet volt képük kirakni majd tíz év – és a Kossuth téri Rogán-beszéd – után, 2013. január 13-án a Lendvay utcai Fidesz-székházra.

Annak az Orbán Viktornak a pártja tette ezt, aki a 2012. december 3-ai antirasszista tüntetés utáni napon felállt a parlamentben, és nagy hangon azt mondta: „Ameddig én ezen a helyen állok, Magyarországon senkit sem érhet semmilyen bántódás hite, meggyőződése vagy származása miatt… mi, magyarok megvédjük zsidó honfitársainkat.” Igaz, hogy alig egy hónap múlva, 2013. január 9-én már jobbnak látta, ha inkább nem mondja el a népének, mit gondol a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szerinte nyilván botrányos és igazságtalan döntéséről, amellyel zártkapus meccsre ítélte a magyar válogatottat, mert szurkolótáborának egy része végigzsidózta a tavalyi magyar-izraeli barátságos válogatott meccset, az izraeli himnuszt meg a pályának hátat fordítva hallgatta végig. (Lásd Kerekes Zsuzsa írását: Beszédes hallgatás.) Szerinte nyilván a megvédendő „zsidó honfitársakat” (meg a „magyar embereket”) az ilyen jelenetek nem zavarják, sőt tán még jót is mulatnak rajta. Az izraeli zsidót meg ugyan már miért ne érhetné „bántódás hite, meggyőződése vagy származása” miatt Orbán Magyarországán.

Orbán pártja azokat a „magyar embereket” szólította fel a fent idézett módon – „Ne hallgassatok [a zsidó] Ron Werberre” –, akik történetesen egy Fidesz-prominens újságíró épeszű országban eltűrhetetlen cigányozása miatt tiltakoztak. Az a helyzet, hogy a Fidesz semmivel sem kevésbé uszít a cigányok ellen, mint a Jobbik. A gyilkosok pártfogásával vádolni azokat, akik épp az ellen tiltakoznak, hogy a Bayer nevű fideszes pofozógép ne azonosíthassa a cigányokat, de még a „jelentős részüket” sem a cigány származású gyilkosokkal – vagyis azt állítják: a gyilkos rossz, ezért nem szabad azonosítani vele azt, aki nem rossz, pusztán azon az alapon, hogy van egy közös nevezőjük, tudniillik ugyanahhoz a népcsoporthoz tartoznak –, ez ugyanaz a hazug és embertelen állítás, mint amit a Jobbik bármelyik menetelésén vagy szónoklatában előad. Csak éppen a Fidesz a sunyi és csavaros változatot szereti.

Pontosan lehetett tudni, amikor a Magyar Hírlap című szennylap – sajnálom, nincs rá más jelző – délutánról estére megfordította a véleményét, azaz a bocsánatkérését átírta a „balliberális erők” elleni uszításra, hogy közben magas helyről megkapták az iránymutatást: semmi bocsánatkérés, támadunk. És az is pontosan nyomon követhető, hogy nyilván ugyanezen iránymutatás alapján hogyan acélosodott meg keddről előbb csütörtökre, majd vasárnapra Selmeczi szóvivő és az egykori MIÉP-tag fideszes kommunikációs igazgató, Kocsis Máté hangja.

Tessék végre tudomásul venni: tökéletesen érdektelen, hogy magánhasználatra Orbán Viktor vagy pártjának és kormányának bármelyik tagja antiszemita és rasszista-e. A politikájában Orbán és a mögötte némán kussoló összes Fidesz-politikus antiszemita és rasszista. Magyarországot egy olyan ember és egy olyan párt vezeti teljhatalommal, amely intenzíven aljasságra idomítja a saját országát és a saját népét. Ez pedig mindannyiunkra nézve szégyenteljes és eltűrhetetlen botrány.

(Mihancsik Zsófia)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!