rss      tw      fb
Keres

Lapszemle: Nem vesz részt a január 2-i ellenzéki egyeztetésen az LMP

MTI 2012. december 31., hétfő 3:49

Az LMP nem vesz részt az MSZP által kezdeményezett január 2-i egyeztetésen - számolt be róla a Magyar Nemzet és a Népszabadság hétfői száma.

Schiffer András, a párt frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy konkrét felkérést nem kaptak, így legfőbb döntéshozó testületük, a választmány sem tárgyalt arról, hogy ott legyenek. A frakcióvezető a Magyar Nemzet szerint emlékeztetett arra is, hogy az MSZP tervei szerint választási együttműködéssel végződnének a tárgyalások, az LMP kongresszusa ugyanakkor már kimondta, hogy nem kötnek választási szövetséget a jelenlegi parlamenti pártokkal.

A Népszabadság értesülései szerint Schiffer András a napokban visszavonta az ökopárt országos választmányához benyújtott egyik indítványát, amely az alkotmányosság visszaállításának lehetséges megoldásairól szóló egyeztetést érintette volna a szocialistákkal. Schiffer szerint szó sincs arról, hogy az ügy ezzel lekerült volna a napirendről, vagy - ahogyan ezt a lap egyes forrásai feltételezték - a választmány néhány tagja harcosan ellenezte volna az MSZP-vel való bármilyen egyeztetést. Az alkotmányosság helyreállítása érdekében szükséges együttműködést mielőbb újra napirendre veszik az LMP-ben - hangsúlyozta a frakcióvezető a lapnak.