rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. december 19.



Bolgár György kérdései 2012. december 19-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a kormány a jelek szerint majdnem mindenben engedett az egyetemisták követeléseinek, de a mára tervezett tiltakozásokat megtartják. Mert mindez nincs meg írásban, és a röghözkötésben Orbán nem is hajlandó visszavonulni. Hát a diákok?

Beszéljük meg aztán, hogy Orbán-ellenes óriásplakát jelent meg Budapest közepén a MOM Parkkal szemben. Együtt tették tönkre az oktatást – írják Orbán és Hoffmann Rózsa képe mellé. Ebből most már elég. Egy fecske vagy egy óriásplakát nem csinál nyarat?

Mit szólnak ezzel összefüggésben is ahhoz, hogy a mai Magyar Nemzet első oldalas főcíme így szól: Semmi nem elég a diákoknak. Milyen hang ez? És az milyen, hogy Balatonalmádiban a gimnáziumi igazgató végzős diákokat és tanárokat kérdezett ki a tiltakozó megmozdulásról és jegyzőkönyvben megküldte ezt a megyei intézmény fenntartónak. Hallottak már ilyet? Hogyne hallottak volna. De mikor?

Mi a véleményük továbbá a Nemzeti Színház igazgatóválasztásáról, ezen belül arról, hogy Alföldi Róbert, a távozó igazgató nem gratulál utódjának, Vidnyánszky Attilának, amiért eljátszotta ezt a pályázati színjátékot. Ahelyett, hogy az ő, vagyis Alföldi szemébe mondták volna, hogy kit fognak kinevezni. De Törőcsik Mari is felháborodottan tiltakozott, amiért azt terjesztették róla, hogy Alföldin kívül Vidnyánszky Attila pályázatát is támogatta volna a szavazatával.

És végül beszéljük meg, hogy egy szakmai szövetség figyelmeztetése szerint lehetetlen március végéig kicserélni, illetve az adóhivatalhoz bekötni a vállalkozások pénztárgépeit. Többek között azért, mert az előírásoknak megfelelő gép Magyarországon jelenleg nem is kapható. Nem baj? A törvény az törvény? A lényeg, hogy az intézkedéstől várt kilencven milliárd forint meg legyen? De ha nem tudják bevezetni? Hogy lesz meg?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!