rss      tw      fb
Keres

Balatonalmádi - Jobbik: a minisztérium hívja vissza posztjáról az igazgatónőt

MTI 2012. december 19., szerda 22:36

A Jobbik a Balatonalmádi Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnázium listázó igazgatójának menesztését, illetve két megyei intézmény felelősségének kivizsgálását követeli az illetékes minisztériumtól, illetve a kormánytól.

A hvg.hu kedden azt írta, hogy a Balatonalmádi gimnáziumban tájékozódnak a végzősök sztrájkkal és keretszámokkal kapcsolatos nézeteiről, és jegyzőkönyvezik az általuk elmondottakat. A szülők a portálnak azt mondták, hogy gyerekeiket behívták az igazgatónőhöz, és arról faggatták őket, beszélnek-e a meghirdetett sztrájkról, a tanárok buzdítják-e őket erre, és a keretszámok szóba kerülnek-e közöttük.

Ferenczi Gábor és Kepli Lajos jobbikos országgyűlési képviselő az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben azt írták: pártjuk határozottan tiltakozik az igazgatónő "megfélemlítő viselkedése" ellen.

A Jobbik szerint "Gránásiné Bácsi Tünde ezzel a magatartásával szégyent hozott a pedagógusi hivatásra, az intézmény szellemiségére, cselekedetével méltatlanná vált az országos szinten is kiemelkedő színvonalú iskola vezetésére. Az igazgatónő lejáratta a gimnáziumot és Balatonalmádi város jó hírén is foltot ejtett".

A Jobbik felszólította Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét és Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkárt, "tegye meg a szükséges lépéseket és hívja vissza posztjáról" az igazgatónőt, a kormány pedig vizsgálja ki, hogy a Veszprém Megyei Kormányhivatal, illetve a Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központ részéről kit terhel a felelősség a listázásért.