rss      tw      fb
Keres

Balatonalmádi - Kormányhivatal: nem kértünk adatgyűjtést

MTI 2012. december 19., szerda 17:13

A Veszprém Megyei Kormányhivatal közlése szerint az intézménynek semmi köze nincs a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumban történtekhez, valótlanok azok az állítások, amely szerint bármilyen "adatgyűjtést" kértek volna.

A hvg.hu kedden azt írta: az intézményben tájékozódnak a végzősök sztrájkkal és keretszámokkal kapcsolatos nézeteiről, és jegyzőkönyvezik az általuk elmondottakat. A szülők a portálnak azt mondták, hogy a gyerekeiket behívták az igazgatónőhöz, és arról faggatták őket, beszélnek-e meghirdetett sztrájkról, a tanárok buzdítják-e őket arra, a keretszámok szóba kerülnek-e közöttük. Az összegyűjtött válaszokat szerdán el kell küldeniük a Veszprém Megyei Kormányhivatalba - írta a hvg.hu. A kormányhivatal szerdán az MTI megkeresésére közölte: az iskola fenntartójához, a Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központhoz szülői bejelentés érkezett, amely szerint az iskola egyik tanára tanítás helyett a tanórán megengedhetetlen módon rendszeresen politizál és arra buzdítja a diákokat, vegyenek részt a múlt hete tartó demonstrációkon.

A kormányhivatal közleménye hangsúlyozza: a nyíltan politizáló és tüntetésre buzdító pedagógus ügyében kizárólag a munkáltató, az iskolaigazgató intézkedhet. Mint írták, az intézményfenntartó központ az eset kivizsgálását kérte a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium igazgatójától, és tájékoztatást kért a vizsgálat eredményéről. Az iskolaigazgató saját hatáskörben döntött a belső vizsgálat módjáról, a meghallgatottak személyéről, és dönt majd arról, hogy szükségesnek tart-e munkáltatói intézkedést a diákokkal nyíltan politizáló pedagógussal szemben - közölte a kormányhivatal.