rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. július 6.

Bolgár György kérdései a 2010. július 6-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy kész cirkusz lett abból a kormányrendeletből, amelynek értelmében a kormányzati intézményekben kötelező kifüggeszteni az úgynevezett nemzeti együttműködés nyilatkozatát. Amely egyebek között forradalomnak minősíti a legutóbbi választást, és azt állítja, hogy a magyar nép most nyerte vissza az önrendelkezését. A nyilatkozatot a Köztársasági Elnöki Hivatal és a bíróságok sem hajlandók kitenni. Véletlen tévedés, vagy az egész kormányzati gondolkodást jellemző lépés? Tehát lényegtelen, vagy nagyon is lényeges?

Másik témánk egy másik kormányhatározat, amely nekitámad az Emberi Jogok Európai Bíróságán hozott feszület-ítéletnek. A bírósági döntést, amely arról szól, hogy jogsértő az olasz iskolákban a feszület kötelező kihelyezése, a múlt héten Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes már élesen bírálta egyik nyilatkozatában. De mint kiderült, nem magától, ugyanis erről egy budapesti kormányhatározat is született. Csak nem azért, mert esetleg ugyanerre készült a magyar kormány is?

Ezzel talán összefüggésben mit szólnak ahhoz, hogy megint buktathatnak a tanárok az általános iskola alsó tagozatán. Ettől lesz jobb az oktatás?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az egyik jobboldali lap szerint véget ért a szoborterror. Vagyis egy friss törvény értelmében a kerületi önkormányzatok olyan szobrot állíthatnak, amilyet akarnak. És így persze az engedély nélkül felállított turult sem kell lebontani, a jogerős bírósági ítélet ellenére.

És végül beszéljük meg, hogy a Lehet más a politika olyan jelöltet indít budapesti főpolgármesternek, akit az MSZP szinte biztosan nem fog támogatni. A védegyletes Jávor Benedeket. Kinek jó ez? Kiütéssel győz Tarlós?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!