rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. december 4.Bolgár György kérdései 2012. december 4-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy változott-e valami a magyar közéletben a vasárnapi antirasszista, náciellenes tüntetés után. Sikerült-e a Fideszt valamennyire eltávolítani a Jobbiktól? Vagy ha van is ilyen látszat, az csal?

Ezzel kapcsolatban mit szólnak ahhoz, hogy Orbán Viktor megígérte a szocialista Steiner Pálnak, hogy meg fogják őt védeni. Személyesen őt is, illetve a magyarok általában zsidó honfitársaikat. Ez megnyugtató?

Következő témánk, hogy a Jobbik viszont szakadozik. Ma újabb képviselője, bizonyos Bödecs Barna jelentette be, hogy távozik a Jobbik frakcióból, sőt a parlamentből is. Elhatározását személyes okokkal indokolta, de azért valamit mégiscsak jelez, hogy már négyen váltak ki a Jobbikból és a mostani távozás ráadásul egy héttel követte csak a Gyöngyösi-botrányt. Van valami a háttérben?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Orbán Viktor újabb alkotmánymódosítást helyezett kilátásba, ezúttal a hajléktalanok ügyében hozott alkotmánybírósági határozat miatt? Amely nem engedi, hogy az önkormányzatok eltakarítsák a hajléktalanokat a közterületekről. Orbán szerint ez életszerűtlen, és hajlandó akár az alaptörvényt is megváltoztatni, bár előbb nemzeti konzultációt tart. A legjobb mindig a néppel takarózni?

És végül beszéljük meg, hogy a Bajnai féle Együtt-2014 Mozgalom először nem szakpolitikai kérdésekről, hanem a korszakváltás erkölcsi alapelveiről, köztük a 2006 őszén elkövetett kormányzati hibákról és bűnökről tárgyalna az MSZP-vel. Ettől vajon mit várnak?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!