rss      tw      fb
Keres

Újraindult a karcag-tiszafüredi vasútvonalon a személyszállítás

MTI 2010. július 4., vasárnap 17:27

Az első, nemzeti színű koszorúval, zászlókkal feldíszített szerelvény a térség országos politikusait, polgármestereit szállítva vasárnap futott be Karcagra. A helyiek körében "kispiros"-nak becézett szerelvényt mintegy 300 helyi lakos fogadta nagy ovációval.

Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár, Nagy-Kunság fideszes országgyűlési képviselője a fogadóünnepségen köszönetet mondott mindenkinek, aki "Debrecentől Budapestig" segítette az újraindítás megszervezését. Emlékeztetett, 193 nap telt el a személyszállítás megszüntetése óta, és a helybéliek attól kezdve mindvégig hittek abban, hogy az csak múló állapot lesz. Nemcsak a vasútvonal született újjá, hanem az a 60 ezer ember is, akit a térségben naponta kiszolgál - fogalmazott.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Karcag volt polgármestere úgy fogalmazott, hogy a magyar történelemben már nagyon sokszor volt károkozás, és hosszú időbe telt, mire helyrehozták. A karcagi vasút újjászületése esetében most ez gyorsan sikerült, köszönhetően a Fidesz választási győzelmének - fűzte hozzá.

Rövid beszédében kitért arra, hogy a helyi vasút újraindításával dédnagyapáiknak is tartoztak, akik az 1890-es években a maguk erejéből teremtették meg a vasúti közlekedés feltételeit a Nagy-Kunságban.

A karcag-tiszafüredi vasútvonalon egyelőre naponta három vonatpár közlekedik a reggeli, a déli és a délutáni órákban.