rss      tw      fb
Keres

Keresztényüldözés?Ha egy kereszténydemokrata politikus doktori disszertációja kapcsán felmerül a plágium vádja, akkor az keresztényüldözés.*

Amennyiben egy zsidó (származású vagy vallású) politikussal történik hasonló, az zsidóüldözés?

Egyébként nem a 40 százalék** a fő probléma, hanem az egyet fizet, hármat kap akció: más egyetemek is minősítenek át gyenge kisdoktori értekezéseket PhD fokozattá. Jelen esetben a pluszként kapott ELTE-s szociológiai diploma nyilván a keresztény karitász megnyilvánulása.

(Ludassy Mária)


* A szerk. megj.: Hétfőn, 19-én, napirend előtt az Országgyűlésben Pálffy István, a KDNP képviselője arról beszélt, hogy az utóbbi időben megszaporodtak a keresztények és a kereszténydemokrata politika elleni támadások. „Összehangolt offenzíváról” van szó az ellenzék és a sajtó részéről, hiszen „a sajtó egy aljas rágalommal támadta meg a KDNP elnökét” is. Rétvári Bence a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára is az egyházak és keresztények elleni támadásokról beszélt. Szerinte ilyesfajta támadás indult a miniszterelnök-helyettes ellen is, de „szerencsére, ha az igazság az oldalán áll, könnyű védekezni”.

** A hvg.hu írása szerint Semjén Zsolt 1991-ben megvédett teológiai doktori dolgozatának közel 40 százaléka magyar, német és angol nyelvű források átvétele.Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!