rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. július 2.

Bolgár György kérdései a 2010. július 2-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a Szonda legfrissebb közvélemény-kutatása szerint nincs akkora szocialista dráma, mint sokan gondolják. A választások óta nemigen morzsolódott tovább az MSZP népszerűsége. A Jobbiké inkább. Az viszont biztos, hogy a Fidesz dinamikus nyomulása továbbra is szimpatikus a választóknak. Vajon miért?

Másik témánk, hogy újabb kemény külföldi sajtóbírálatok érték a magyar kormányt, tegnap a konzervatív német Die Welt „politikai kalandornak” nevezte a budapesti politikusokat, a világ talán legtekintélyesebb hetilapja, az Economist is kifejezte aggodalmait, ma pedig a francia Liberation kritizálta élesen a médiacsomagot. Vajon figyel a kormány a nyugati sajtóra, vagy legyint rá?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Magyar Nemzeti Gárda néven gyűlnek össze a hétvégén a betiltott Magyar Gárda vezetői és hívei. A résztvevők ugyan nem a korábbi egyenruhát viselik, de ettől még a rendőrség értékelheti úgy, hogy a betiltott szervezett akarják föltámasztani. Vajon kapnak-e két pofont, ahogy korábban Orbán Viktor ígérte?

Mit gondolnak továbbá arról, hogy az Orbán kormány kiáll Olaszország mellett a feszületek iskolai elhelyezése ügyében. Ebben a kérdésben az Európai Emberi Jogok Bíróság elmarasztalta Olaszországot, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes viszont most azt mondja, hogy a magyar kormány csatlakozik Olaszország szempontjaihoz és megérti őket.

És végül mit szólnak ahhoz, hogy a Magyar Nemzeti meglehetősen durva hangvételű vezércikkben esett neki a Honvédelmi Minisztériumnak, amiért egyik cégéhez igazgatónak nevezte ki Gubcsi Lajost, a rendszerváltás előtti Magyar Ifjúságnak, a KISZ Központi bizottsága lapjának főszerkesztőjét. Kitört az ellenforradalom?, kérdi a vezércikk szerzője. És Önök szerint?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!