rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. november 16.Bolgár György kérdései 2012. november 16-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor szerint az európai gazdaság egész gépezete bedöglött, és már soha nem fog működni, újat kell helyette létrehozni. A jóléti rendszernek vége – mondta a magyar miniszterelnök. Irány az új vadkapitalizmus – magyar feltalálóval az élen?

Másik témánk, hogy a kormányfő eközben újabb megszorító csomagot is bejelentett, heteken belül már a harmadikat. Ez állítólag csak hatvanmilliárd forintos lesz, bár még nem tudni, miből áll pontosan. Vajon mitől ez a felfokozott megfelelési kényszer az uniónak, mit akar ezzel Orbán Viktor?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy szénszünetet kell tartaniuk az egyetemeknek a költségvetési elvonások miatt?

Aztán beszéljük meg, hogy száztizenkétezer családot fenyeget a kilakoltatás, márpedig a hiteltörlesztés tartós elmaradása nyomán. Most akkor mégse mentették meg őket? Pedig eddig úgy tudtuk!

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint az ázsiai származásunkra büszkének kell lennünk, gyermekeink fenekén – ahogy mondta – az első hat hétben százból harminc esetben kis piros pont van, ugyanúgy, mint a japán gyerekeknek Ezt nekem japán tudósok mondták – fejtette ki egy hódmezővásárhelyi fórumon a miniszter. Ezzel csak azt akartam mondani – tette hozzá –, hogy sokszor mások többet tudnak rólunk, mint mi magunk. Kínai tárgyalópartnerei például rendszeresen azt mondják neki, hogy mély-mély rokonság köti össze őket.

És végül mondják meg nekem: kell-e nemzeti jelmondat Magyarországnak, ahogy azt Gerő András történész javasolta a Galamus.hu-ban? Szerinte így lenne teljes a nemzeti szimbolika.Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!