rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. június 30.

Bolgár György kérdései a 2010. június 30-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy ismét nőtt Magyarország csődkockázata. Párhuzamosan azzal, hogy jelentősen romlott a forint árfolyama. A jelek szerint a kormány nem tudta visszaszerezni a külföld bizalmát, Orbán Viktor 29 pontja ellenére sem. Vajon segíthet-e a kormány a devizahiteleseken, ellenzékben ugyanis többször is ezt követelte a Bajnai-kormánytól. Vagy a legnagyobb segítség a hiteles és átlátható gazdaságpolitika volna.

Másik témánk, hogy rohamléptekben folytatódnak a lemondások és a leváltások az állami intézmények élén. A Magyar Nemzet értesülése szerint menesztik a MÁV elnök-vezérigazgatóját is, aki pedig a tavalyi európai parlamenti választásokon a Fidesz listáján szerepelt. Igaz hogy a Bajnai kormány nevezte ki, a MÁV élére.

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Kövér László állítólag a végsőkig ellenezte Schmitt Pál elnökké választását. A Népszabadság szerint azért, mert egyszerre túl kevés és túl sok az államfői tisztségre. Politikailag súlytalan, ugyanakkor múltjában lehet esetleg olyasmi is, ami ellene fordítható. Kövérnek vagy Orbánnak lesz igaza?

És végül mi a véleményük a miniszterek vagyonnyilatkozatáról, nevezetesen arról, hogy az új kormányban is van milliárdos, mégpedig Pintér Sándor belügyminiszter. Ugyanakkor a médiamogulnak nevezett Fellegi Tamásnak, bár komoly cégeket adott el a kinevezése előtt, nincs igazán jelentős vagyona. Számít, hogy mennyire jómódú a kormány?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!