rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. október 30.Bolgár György kérdései 2012. október 30-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy gondolkodás nélkül átverte a parlamenten a Fidesz a kötelező választási regisztrációt, méghozzá az alaptörvénybe foglalva, nehogy alkotmányellenesnek lehessen nyilvánítani. Verik a koporsószögeket a gránit szilárdságú alkotmányba?

Másik témánk, hogy egy friss törvénymódosítós javaslattal lehetetlenné tennék, hogy egyesületek is állíthassanak képviselő jelölteket. Csak nem Bajnaiék fellépésétől ijedtek meg máris?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy 250 ezer eurós államkötvény-vásárlással magyar állampolgárságot szerezhetne bármilyen külföldi. Legalábbis egy fideszes képviselői indítvány szerint. A haza nem eladó de a magyar állampolgárság igen? Ezt is megkérdeztem volna Babák Mihály fideszes képviselőtől, aki Rogán Antallal együtt nyújtotta be a törvényjavaslatot. Ő azt mondta természetesen rendben, de egyeztet a Fidesz sajtóirodával. Hát akár hiszik akár nem, mégsem nyilatkozik.

Mi a véleményük aztán arról, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint a válságnak vége és Magyarország különben is benne van a világ mindhárom nagy növekedési övezetében. Ázsiában, Európában és az Egyesült Államokban is. Hol vagyunk? Te jó ég, hol vagyunk?

És végül beszéljük meg, hogy Kövér László az országgyűlés elnöke tavaly 57 ezer kilométert autózott, 4 millió 185 ezer forintot költött benzinre hivatali autójával. Közben viszont januártól duplájára, havi 626 ezer forintra emelték a benzinpénzét. Azonkívül, hogy sok a dolga a házelnöknek Önök értik ezt?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!