rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. október 26.Bolgár György kérdései 2012. október 26-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a jelek szerint megorrolt az Orbán-kormányra a Nemzetközi Valutaalap. és egyelőre nem jön tárgyalni a kért hitelről. Varga Mihály tárca nélküli miniszter szerint erről nincsen szó. A forint azonban gyengülni kezdett. Mikor jön el az igazság pillanata és hogyan?

Másik témánk, hogy Bajnai Gordon, Kónya Péter és Juhász Péter aláírta az Együtt 2014 nyilatkozatát. Nem magánembereket, hanem szervezeteket várnak. De azzal a feltétellel, hogy értsenek egyet velük. Vajon mennyire lesz ez szigorú feltétel, nem lesz-e akadálya a széleskörű együttműködésnek az ellenzéki oldalon?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Orbán Viktor a nagy francia festőhöz, a sokáig meg nem értett Cézanne-hoz hasonlította a magyar kormányt, amely meg nem értett gazdaságpolitikát folytat és saját útját járja. A miniszterelnök a Cézanne-kiállítás megnyitóján beszélt. Ilyen ihletet ad a művészet a politikusnak?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a korábbi jobbikos európai parlamenti képviselő, Szegedi Csanád Izraelt és politikáját dicsérte az európai parlamentben. Szegediről néhány hónapja derült ki, hogy zsidó származású. Hogy mik vannak?

És végül, egyre több magyar nő megy abortuszra Bécsbe, mert ott könnyebb, egyszerűbb, bár drágább. Lesz ez még így se?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!