rss      tw      fb
Keres

A jobboldali médiatulajdonosok Romániában terjeszkednek

A Magyar Nemzethez és Hír Tv-hez közeli üzleti vállalkozás vásárolta meg a kolozsvári Erdélyi Naplót

Hirkereso.ro: magyarországi finanszírozással indulna újra az Erdélyi Napló című kolozsvári újság
MTI 2010. június 28., hétfő 18:54

Ősszel újraindulhat az Erdélyi Napló című hetilap, köszönhetően a finanszírozásba beszálló, a Magyar Nemzethez és Hír Tv-hez közeli üzleti vállalkozásnak – írta hétfőn saját forrásaira hivatkozva a hirkereso.ro romániai magyar portál.
A tavaly augusztusig Kolozsváron szerkesztett és kiadott hetilap volt főszerkesztője, Makkay József a hirkereso.ro tudomása szerint Liszkay Gáborral, a Magyar Nemzet és a Hír TV első emberével állapodott meg az Erdélyi Napló újraindításáról.
A portál emlékeztet arra, hogy Makkay már januárban úgy nyilatkozott: magyarországi cégekkel tárgyalnak az újság újraindításáról, mivel nem találtak olyan romániai magyar kiadót, amely vállalta volna a lap finanszírozását. Makkay akkor nem közölt részleteket, csak annyit mondott, hogy már az idén újraindulhat a lap.
A hirkereso.ro információi szerint a lap főszerkesztője Makkay József maradna. Az Erdélyi Napló Nagyváradon jött létre, 2004-től átköltöztették Kolozsvárra, ahol tavaly augusztusi megszűnéséig a Kalauz Kft. kiadásában jelent meg.

A Magyar Nemzet kiadója vásárolta meg a kolozsvári Erdélyi Naplót
MTI 2010. június 29., kedd 13:42

A Magyar Nemzet című újságot kiadó Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. vásárolta meg a kolozsvári Erdélyi Napló című újságot, amely akár már júliusban megjelenhet - adta hírül kedden a Transindex című romániai magyar internetes portál.
A Transindex Makkay Józsefet, a lap főszerkesztőjét idézi, aki megerősítette a romániai magyar médiában korábban megjelent információkat, miszerint a főszerkesztő megállapodott Liszkay Gáborral, a Magyar Nemzet és a Hír TV első emberével az Erdélyi Napló újraindításáról.
Makkay a portálnak elmondta, hogy a megjelenést tavaly augusztusban felfüggesztő újság továbbra is hetilapként működik, a korábbi 16 oldalról 24 oldalasra bővítik a kiadványt, és tartalma is látványosan megváltozik. Az új lapban nagy hangsúlyt fektetnek az oknyomozó újságírásra, valamint a szabadidő rovatra. Mint mondta, az újraindulás százezer eurós nagyságrendű befektetést igényel, és 5 ezer példányt akarnak értékesíteni. Hozzátette: elsősorban a régi Erdélyi Napló 1000-1500 előfizetőjére számítanak. Az Erdélyi Napló című újságot Nagyváradon alapították, 2004-től átköltöztették Kolozsvárra, ahol tavaly augusztusi megszűnéséig a Kalauz Kft. kiadásában jelent meg.