rss      tw      fb
Keres

A Klubrádió érvényesnek tartja az új frekvenciára kötött szerződést

MTI 2010. június 29., kedd 19:58

Annak ellenére, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) még nem ellenjegyezte a Klubrádió frekvenciaszerződését, a rádió tulajdonosa érvényesnek tartja.

Arató András kedden az MTI-nek elmondta: ezért írta alá egyoldalúan a frekvencia odaítéléséről szóló szerződést, és a dokumentumot eljuttatta az ORTT-hez.

A hatóság részéről azért maradt el az aláírás, mert az öttagú testület a választások óta csonka, így nem tud a kérdésben dönteni - mondta Szalai Annamária, a testület Fidesz által delegált tagja az MTI-nek.

Ladvánszky György MSZP-delegált a kérdést másképpen látja: a frekvencia odaítélése megtörtént, a szerződés szerinte annak ellenére létrejött, hogy a hatóság részéről nincs szignó a papíron. A kérdésre, hogy nem támadható-e meg a határozat, mivel az ORTT a törvényes határidőig nem szignálta a szerződést, Ladvánszky György elmondta: csak a hatósági határozatot lehetett volna megtámadni, a kérdéses, az általa "szerződési ajánlattételnek" nevezett dokumentumot már nem. A frekvenciaengedély kiadásának ügye jelenleg a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál van - tette hozzá.

Hivatkozott továbbá egy a csonka kuratóriumokkal kapcsolatos alkotmánybírósági határozatra, ez szerinte kimondja "a kisebbik rossz elvének követését", vagyis hogy az utolsó pillanatig működnie kellene az ORTT-nek, hiszen központi közigazgatási szervről van szó.

Az Országos Rádió és Televízió Testület április 21-i ülésén ítélte oda a frekvenciapályázatban megjelölt 92,9-es frekvenciát a Klubrádiónak. A rádió azért indult a pályázaton, mert a jelenlegi, 95,3 Mhz-re szóló engedélye 2011 februárjában lejár.

A 92,9 Mhz-re kiírt pályázaton indult a jelenleg középhullámon adó Magyar Katolikus Rádió is, az ORTT viszont áprilisban - a testület két szocialista és egy SZDSZ-es tagjának szavazatával - a Klubrádiónak ítélte a frekvenciát.