rss      tw      fb
Keres

Határozatképtelenség miatt nem tárgyalt a golfprojektről a pátyi képviselő-testület

MTI 2010. június 29., kedd 18:08

Még a napirendi pontok megszavazása előtt határozatképtelenné vált a pátyi képviselő-testület, így nem tárgyalt a golfterület szabályozási tervének hatályba lépési idejéről - közölte Tollner József (független) önkormányzati képviselő az MTI-vel.

Hét képviselő arra hivatkozva hagyta el a termet, hogy a polgármester nem járult hozzá új, más témához kapcsolódó napirendi pontok felvételéhez - mondta el a képviselő. Úgy véli: színjáték részesei lettek, mivel történetesen mind a hét képviselő a golfprojekt támogatói közé tartozik.

Tollner József elmondta, három képviselőtársával együtt az ülés elé kívánták terjeszteni, hogy a golfterület szabályozási tervének hatályba lépését július 15-ről december 15-re halasszák el. Erre a hosszabbításra azért lenne szükség, mert addigra várhatóan megérkezik az Alkotmánybíróság döntése, amely alapvetően befolyásolhatja a pátyi golfpálya és a hozzá tartozó gigaberuházás sorsát - magyarázta a Páty Nem Eladó Civil Összefogást is képviselő Tollner József.

Az előzményekről elmondta: egy 2006. évi szabályozási terv értelmében Páty határában csupán egy golfpálya és 250 szálláshely építhető, de a helyi képviselő-testület által nemrégiben megszavazott módosítás lehetővé teszi a golffalu "grandiózusabb" változatának kivitelezését. Tollner József szerint a Telkihez "ragasztott" gigaprojekt részeként 300 villa, 600 ikervilla, 1400 lakás, két szálloda, konferencia- és bevásárlóközpont - tulajdonképpen egy új Páty - épülne, ami számos jogszabályba ütközik.

Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa egy MTI-nek korábban adott nyilatkozatában "száz sebből vérzőnek" ítélte meg a pátyi terveket. Mivel a helyi képviselők többsége elutasította az általa megküldött ajánlásokat, a zöldombudsman az Alkotmánybírósághoz fordult.

Tollner József szerint ha az Alkotmánybíróság helyt ad az ombudsman kifogásainak, a szolidabb, 2006-os terv sem valósulhat meg. A képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy így a cég teljes joggal indíthatja el július közepén a projektet, és egy a Grupo Milton számára kedvezőtlen alkotmánybírósági döntés esetén beperelheti az önkormányzatot.