rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. október 24.Bolgár György kérdései 2012. október 24-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük a tegnapi demonstrációkat és azok várható hatásait. Négyszázezer kormánypárti kontra húszezer ellenzéki? Félszemű Belügyminisztérium? Fáradó kormányoldal nagy lendülettel bejelentkező Bajnai? Mit jelent az Együtt 2014 kezdeményezés? Kivel és hogyan együtt? Elvárható-e, hogy az MSZP mint a legnagyobb ellenzéki párt felsorakozzék a Milla mozgalom mögé. És mit jelent, hogy a szocialisták szerint balról kell leváltani az Orbán-kormányt, ebből nem engednek. Ezek szerint nem a Bajnai-féle középről?

Másik, bár ezzel összefüggő témánk, hogy a Fidesz változatlanul ki akarja ebrudalni az MSZP-t a magyar közéletből. Kósa Lajos, a párt ügyvezető alelnöke egy tegnapi megemlékezésen kijelentette, az nem lehet, hogy nem tudjuk kivetni a nemzet testéből azt az elitet, amely állandóan ellene fordul. Ha nincs reformnáci párt, akkor reformkommunista párt sincsen. Ezt a korszakot akkor tudjuk lezárni, ha a politikai térből eltűnik a forradalmat leverő párt utóda. Mondta Kósa. Most akkor az MSZP kommunista vagy bankár és multipárti? Újnácik viszont ezek szerint nincsenek is? Vagy csak azok létezhessenek, akiket a Fidesz engedélyez?

És végül mit szólnak az egyre kínosabb kajakos exodushoz? Ma Csipes Tamara világbajnok közölte, hogy Ausztráliába megy. Vajon mi húzódik meg a magyar kajak sikerek és a váratlan távozások mögött? Mi az amit esetleg nem tudunk?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!