rss      tw      fb
Keres

Megkezdődött a Windows 8 operációs rendszer értékesítése

MTI 2012. október 25., csütörtök 17:31

Megkezdődött a Microsoft új, Windows 8 operációs rendszerének értékesítése a lakossági és az üzleti felhasználóknak a világ 140 piacán, 37 nyelven - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a Microsoft Magyarország.

Az Microsoft új, mobil számítástechnikai eszközökre optimalizált, érintőképernyős funkcióval ellátott operációs rendszere a hagyományos asztali- és notebook személyi számítógépek esetében is óriási technológiai előrelépés. A Windows 8 szoftvercsalád jelenleg az egyetlen olyan operációs rendszer, amely a felhasználóknak, a fejlesztőknek és az üzemeltetőknek ugyanazt a funkcionalitást nyújtja asztali gépen, notebookon, táblagépen és mobiltelefonon.

A Windows 8 operációs rendszer számítógépekre és mobil eszközökre előre telepítve, már meglévő számítógépekhez frissítésként, illetve telepítő csomag kiszerelésben kiskereskedelmi forgalomban is megvásárolható és elérhető lesz Magyarországon.

Az új operációs rendszert 2013. január 31-ig kedvezményes áron telepíthetik azok a felhasználók, akik Windows 7 operációs rendszerrel előtelepített számítógépet vásároltak 2012. június 2-át követően.

A program két változata lesz elérhető kiskereskedelmi forgalomban, a Windows 8 és Windows 8 Pro. Az üzleti felhasználók számára pedig a Windows 8 Enterprise verzió.

Az év végére a magyar piacra érkező személyi számítógépek és táblagépek fele, mintegy 50 ezer eszköz már Windows 8-cal előtelepített gép lesz várhatóan - közölte a Microsoft Magyarország.