rss      tw      fb
Keres

Feltehetően Molotov-koktélokat dobtak a szigetcsépi házra

MTI 2010. június 29., kedd 13:48

Feltehetően Molotov-koktélokat dobtak arra a szigetcsépi házra, amelynek leégett a tetőszerkezete kedd hajnalban - közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) sajtóügyeletese.

Korábban több helybéli lakos egybehangzóan azt mondta az MTI-nek, hogy a polgármester házának teteje kapott lángra.

Az elsődleges tűzvizsgálói vélemény alapján nem zárható ki a szándékosság, a tüzet feltehetően az okozta, hogy ismeretlen elkövetők több, gyúlékony anyagot tartalmazó palackot dobtak az épületre - áll a PMRFK-nak a Police.hu-n olvasható közleményében.

Az ügyben a helyszíni szemlét a rendőrök elvégezték, az adatgyűjtés és a tanúk kihallgatása jelenleg is tart. Az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a hatóság.

A Ráckevei Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán rongálás és közveszélyokozás bűntette miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen - tették hozzá.

Beluzsárné Belicza Andrea korábban elmondta, hogy hajnali fél négykor érkezett a bejelentés, miszerint Szigetcsépen, a Szabadság utcában ismeretlen okból kigyulladt egy ház tetőszerkezete. Az ott lakók a házban tartózkodtak, de személyi sérülés nem történt.

Kóta István, Szigetcsép független polgármestere nem kíván nyilatkozni arról, hogy valóban az ő háza gyulladt-e ki kedd hajnalban a településen; ezt titkárnőjével üzente az MTI érdeklődésére.