rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. október 17.Bolgár György kérdései 2012. október 17-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy két héten belül már a második súlyos gazdasági megszorító csomagot jelentette be Matolcsy György. Így összességében már 770 milliárd, fejenként 77 ezer forintos bevételnövelésről, illetve kiadáscsökkentésről döntött a kormány. Miután az Európai Unió nem hitt az első költségvetési kiigazításban. Matolcsy azt mondta, az unió kettős mércét alkalmaz velünk szemben. A szakértők szerint a magyar gazdasági növekedésnek ezek után lőttek. De a történtek alapján nyilvánvaló a kormány szavahihetősége is. Egy számunkat sem hiszi el Brüsszel. Vajon miért?

Másik témánk, hogy Orbán Viktorral egy páholyban nézte végig a tegnapi magyar-török focimeccset Bajnai Gordon. De ott volt még Schmitt Pál, Kövér László, Navracsics Tibor és Csányi Sándor is. Jó társaságba keveredett a volt miniszterelnök, a Milla-gyűlés egyik szónoka? Nem kínos egy kicsit?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy indulni akar a választáson Dopeman, az ismert rapper, akit a Milla alternatív köztársasági elnökké választott márciusban. Mint a Népszabadságnak elmondta, a demokratikus ellenzéki oldal minden vezetője túl puha. Orbán viszont kemény pali, akivel szemben valódi harcosokra van szükség. A Klubrádió nagyon aranyos, de Bolgár György ehhez már kevés. A fiatalokat kell meggyőzni, új célokat, ideákat, álmokat kell nekik adni. Ehhez pedig a baloldali tőkének is versenybe kell szállnia. Mondta Dopeman. Rappeljünk együtt?

És végül beszéljük meg, hogy még az ombudsman is elítélte a közszolgálati televízióban néhány hónapja sugárzott Pesty-féle Fekete Dobozt, amely a magyar-cigány együttélésről szólt, meglehetősen elfogultan. Szabó Máté szerint a Médiatanács csak formálisan vizsgálta a bepanaszolt műsort, és nem őrködött az egyenlő méltóság tiszteletben tartása fölött. Na ugye, hogy nem is alkalmazza a Médiatanács a súlyos büntetéseket, amelyekre lehetősége volna a médiatörvény szerint? Na ugye, hogy nálunk milyen nagy a médiaszabadság?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!