rss      tw      fb
Keres

Együttműködésről állapodott meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Andrássy Gyula egyetem

MTI 2012. október 18., csütörtök 15:32

Megállapodást kötött a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem csütörtökön, hogy megerősítse és fejlessze oktatási és kutatási tudományos együttműködését.

Az együttműködési szerződést az Andrássy egyetem szenátusi ülésén a két egyetem rektora, Patyi András és Masát András írta alá - közölte az Andrássy Gyula egyetem az MTI-vel.

A közleményben kitértek arra, hogy a két felsőoktatási intézmény együttműködésének célja elsősorban az állam- és közigazgatás-tudomány oktatásában és kutatásában a nemzetközi kapcsolatok erősítése, a hallgatóknak minél szélesebb lehetőségek biztosítása, valamint az oktatók és a két intézmény kapcsolatainak fejlesztése és kiterjesztése.

A cél továbbá a magyar diplomáciai és a nemzetközi közszolgálati képzés erősítése a két egyetem oktatóinak együttműködésével.

A kooperáció keretében az NKE hallgatói a jövőben lehetőséget kapnak arra, hogy idegen (elsősorban német) nyelven folytassák tanulmányaikat, illetve mindkét intézmény hallgatóinak lehetővé teszik a kreditalapú áthallgatást. A doktori képzésben az államtudomány és a politikatudomány oktatási-kutatási eredményeinek kölcsönös hasznosítására terjed ki a megállapodás - olvasható a kommünikében.