rss      tw      fb
Keres

Több mint hatszázmillió forintból építik újjá az isaszegi szennyvíztisztító telepet

MTI 2012. október 18., csütörtök 15:28

Letették az új isaszegi szennyvíztisztító telep alapkövét csütörtökön, a település a beruházás teljes bekerülési költségének 85 százalékát kitevő támogatást nyert az EU kohéziós alapjából - közölte a város polgármestere a projektnyitó rendezvényt követően az MTI-vel.

Hatvani Miklós (Fidesz - Április 6 Kör) elmondta, hogy a még idén kezdődő munkálatok során a jelenleg csupán a település 65 százalékát ellátni képes, napi 750 köbméter kapacitású, korszerűtlen telep helyett egy új, 1350 köbméter napi kapacitású létesítményt építenek fel, mely minden téren megfelel a jelenlegi jogszabályoknak és környezetvédelmi előírásoknak.

A 653 millió forintba kerülő beruházással megoldódik a szennyvíziszap komposztálóval történő kezelése, csökken a talaj és a talajvíz szennyezettsége, javul a felszín alatti vizek minősége, egészségesebbé válik a lakókörnyezet - tette hozzá.

Isaszeg önkormányzata a közbeszerzési eljáráson nyertes Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt-t bízta meg a kivitelezés lebonyolításával; a szerződést az alapkőletétellel egyidejűleg írták alá - közölte Hatvani Miklós.