rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. október 16.Bolgár György kérdései 2012. október 16-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy áll a bál a Milla-tüntetés körül, de most érdekes módon a Bajnai megszólalása miatt berzenkedő Tamás Gáspár Miklós szólítja fel a távol maradni szándékozókat, hogy gyertek el mind. Ez most tényleg nem a veszekedésre és vitára alkalmas pillanat?

Másik témánk, hogy nem Orbán Viktor, hanem a felesége, Lévai Anikó jelentette ki vagy be egy konferencián, hogy nem fogunk jobban élni. Ez ma már csak illúzió. Ellenben a fiatal nemzedékeknek egyre többet kell dolgozniuk és vissza kell fogniuk a fogyasztásukat. Ezt vajon a férje is tudja, csak nem mondja?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy egy német közszolgálati rádióban egy kommentátor lerablóvezérezte Orbán Viktort és rablóbandának nevezte a Fideszt. Hallottak már ilyet?

És olyat, hogy a kormányhoz közelálló Századvég csoport ebben az évben már majdnem egy milliárd forintot kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól tanulmányok elkészítéséért. Oldalanként 470 ezer forintba kerül a sok jótanács. Megéri? Kinek?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy robbanásközeli állapotba jutott Tarlós István főpolgármester és a fővárosi Fidesz frakció viszonya. Az Origo hírportálnak a megkérdezett fideszesek azt mondták, hogy a kapcsolat normalizálása esélytelen. Közben a Budapest Közlekedési Központi Tarlós ellenére győztest hirdetett a busztenderen, és meg fognak lepődni, Széles Gábor VT Transmanja nyert. Bár a járatok kiszervezése, a BKV szerint, 3–3,5 milliárd plusz forintjába kerül Budapestnek. Van az a pénz vagy nincs?

És végül beszéljük meg, hogy az Európai Unió Bírósága szerint Szlovákia jogszerűen tiltotta meg Sólyom László belépését Szlovákiába 2009 augusztusában. Oda a magyar igazság?