rss      tw      fb
Keres

Kiengedték a kórházból a volt amerikai alelnököt

MTI 2010. június 28., hétfő 22:07

Kiengedték a kórházból hétfőn a volt amerikai alelnököt, akit péntek óta kezeltek, miután rossz közérzetre panaszkodott.

A 69 éves Dick Cheney régóta küzd szívproblémákkal, az elmúlt 32 évben ötször kapott szívrohamot. Először 37 évesen, legutóbb idén februárban esett át rajta.

Pénteken a washingtoni George Washington Egyetem híres kórházába szállították be, ahol több vizsgálatot végeztek el rajta, majd gyógyszerrel kezelték az "agresszív szívbetegségéhez" kapcsolódó úgynevezett folyadékgyülemet (seroma). Cheney irodája már vasárnap közölte, hogy a volt alelnök állapota jelentősen javult.

Cheney szervezetében 2000 novemberében, negyedik szívrohama után defibrillátort helyeztek el, amely ritmuszavar esetén elektromos lökéssel helyreállítja a szívműködés normális ritmusát.

Az egykori alelnök sok nyilvános szereplést vállalt azóta, hogy 2009 januárjában távozott a Fehér Házból. Az Obama-kormány egyik leghangosabb ellenzéki kritikusa, főképp gyengének ítélt nemzetbiztonsági teljesítménye miatt bírálja az adminisztrációt.