rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. október 2.



Bolgár György kérdései 2012. október 2-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy egyik ámulatból a másik döbbenetbe esünk a kormány újabb és újabb lépéseitől. Ma azt találta ki három teljesen ismeretlen fideszes képviselő, hogy a választásokon boríték nélküli szavazólapok legyenek, mert így pénzt lehet megtakarítani. Lehet, hogy fülke sem kell? Meg szavazatszámlálók sem? Esetleg a több párt is felesleges luxus?

Ezzel is kapcsolatos az a már megszokott fideszes húzás, hogy a lényeges törvényjavaslatokat lehetőleg éjszaka vitassák meg. Ez lesz a választási regisztrációval is, amelyet igyekeznek eldugni a közvélemény elől, hiszen népszerűtlen. Az éj leple alatt korlátozzák a választójogot?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy bezzeg a szerencsejáték gépek azonnali betiltása nagy nyilvánosságot kapott, és elképesztő gyorsasággal huszonnégy óra alatt meg is szavazták. Mi folyik itt? Rendeleti úton történő kormányzás?

Következő témánk, hogy pillanatokon belül eltávolítják Magyarországról nemcsak a megmaradt Lenin, de a Marx utcákat is. Sőt a Felszabadulás elnevezést is törvényileg iktatnák ki, azon az alapon, hogy a név az önkényuralmi rendszerekhez köthető. A felszabadulás? Tessék már ezt megmagyarázni hogyan?

Mi a véleményük aztán arról, hogy Kövér László szerint a gyerek nem magánügy, hanem a közjó egyik eszköze. Beleszólnak a családok életébe is?

És végül beszéljük meg, hogy bár Orbán Viktor a grúz elnök mellett kampányolt a múlt héten, az ellenzék nyerte meg a tegnapi választásokat Grúziában. Mubarack után, a Szlovákiai Magyar Koalíció Pártja után ez sem jött be?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!