rss      tw      fb
Keres

Vasas szakszervezet: új iparpolitika szükséges

MTI 2012. október 3., szerda 17:02

A gazdaságot eredményesebben szolgáló iparpolitika kialakítását sürgeti a Vasas Szakszervezeti Szövetség, a tömörülés ezért nyílt levelet intézett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez, amelyet szerdán az MTI-hez is eljuttatott.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség szerint egy megfelelő iparpolitikával növelni lehetne a foglalkoztatást, a fejlesztéseket, illetve javulnának a munkavállalók élet- és munkakörülményei, valamint eredményesebben lehetne kezelni a gazdasági válságot - ismertette a levél tartalmát Balogh Béla, a szakszervezeti tömörülés elnöke.

Balogh Béla közölte: felhívták a kormány figyelmét a változtatás, az elmozdulás szükségességére, egy új iparpolitikai koncepció kidolgozására.

Beszámolt arról is, hogy a Vasas Szakszervezeti Szövetség csatlakozik az Európai Ipari Szakszervezet által indított akciónaphoz, amelyet az ágazatért rendeznek meg október 7-én Európa csaknem valamennyi országában. Ezen a napon Esztergomban közös demonstrációt tart a magyarországi vasas, bányász és vegyész szakszervezet több szlovákiai ipari szakszervezet részvételével.