rss      tw      fb
Keres

Gyilkosságért elítélt férfit keres a rendőrség

MTI 2012. szeptember 30., vasárnap 13:43

Országos elfogatóparancsot adott ki a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bakony Róbert ellen, az emberölés miatt jogerősen elítélt 47 éves férfinak szombaton néhány órás eltávozást engedélyezett a szegedi büntetés-végrehajtási intézet, oda azonban a megadott határidőig nem tért vissza – tájékoztatta a főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta, hogy a férfi ellen fogolyszökés vétségének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

A százados közölte, a hatóságok megtették a szükséges intézkedéseket az elítélt mielőbbi elfogása érdekében, valamint értesítették a határátkelőhelyeket és a szomszédos országok rendőri szerveit is.

A férfi 185 centiméter magas, 110 kilogramm, barna hajú, arca kerek, szeme barna, szemöldöke széles ívelt, szemüveget visel, jobb lábán egy 15 centiméteres heg látható – mondta a szóvivő.

Mivel Bakony Róbert emberölés bűntette miatt töltötte jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetését a Szegedi Fegyház és Börtönben, a rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy senki se próbálja meg elfogni a férfit, hanem azonnal tárcsázza az ingyenesen hívható 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok bármelyikét. Bakony Róbertet 2009 márciusában ítélte jogerősen tíz év börtönbüntetésre a Győri Ítélőtábla egy ismerőse meggyilkolása miatt. A férfi 2006 augusztusában bántalmazta, majd fojtotta meg áldozatát, a holttestét pedig elásta. A bűncselekmény előzményeként Bakony Róbertet a sértett feljelentette azzal, hogy ellopott tőle egy rakodógépet. Ezt a vádlott erősen sérelmezte, mivel korábban kapott felfüggesztett szabadságvesztésének próbaideje még nem járt le, s attól tartott, hogy az ügyek halmozódása miatt a rá rótt szabadságvesztést le kell töltenie.

A férfi szorongatott helyzetéből kínálkozó lehetőséget felismerte a sértett. Feljelentését visszavonta és hivatalosan azt nyilatkozta, hogy az ominózus gépet a vállalkozó megvette tőle. Ugyanakkor elkezdte zaklatni, többször pénzt kért tőle, s megfenyegette, hogy nyilatkozatát bármikor visszavonhatja.