rss      tw      fb
Keres

Kövér: A gyerek a közjó eszköze; MSZP: A gyerek magánügy




Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének* nemzetközi magzatvédelmi konferenciáján, a Parlament felsőházi termében beszélt. Az MSZP szombaton közleményben válaszolt.
 

Kövér: a gyermekvállalás nemzetstratégiai ügy

A gyermek nem magánügy, hanem a közjó egyik eszköze, a gyermekvállalás pedig nemzetstratégiai kérdés. Indokolt, hogy a gyermeknevelés költségeihez adókedvezménnyel vagy családi pótlékkal járuljon hozzá az állam, a gyermekeket nevelők ugyanis a közösségtől vesznek át terheket a jövő érdekében. A családi adókedvezmény nem valódi kedvezmény, hiszen nem kedvezőbb helyzetbe hozza a családosokat a gyermektelenekhez képest, csupán csökkenti hátrányaikat a megélhetés tekintetében. Egy nemzet életerejét mutatja, hogy polgárai vállalnak-e nagy számban gyermekeket. Fontos, hogy hallassák a hangjukat azok is, akik élhető jövőt szeretnének utódaikra örökíteni.

(Carlo Casini, az Európai Parlament (EP) alkotmányügyi bizottsága, valamint az Olasz Életvédő Mozgalom elnöke felszólalásában azt mondta: gyakran védte meg Magyarország alaptörvényét az EP-ben, amelyet kemény támadások értek amiatt, hogy az emberi élet kezdetére a fogantatással tekint, illetve a házasságot két különböző nemű ember közötti köteléknek tartja. Egyébként az Európai Bizottság májusban regisztrálta, és az uniós döntéshozók várhatóan napirendjükre tűzik azt az állampolgári kezdeményezést, amelynek célja, hogy az emberi életet a fogantatásról óvják, így az EU ne finanszírozzon olyan tevékenységeket, amelyek ezzel ellentétesek.)

MSZP: A gyermek magánügy – a hatalomnak nem lehet köze hozzá!

Kövér László szerint a gyermek nem magánügy, hanem a közjó egyik eszköze. Kövér úr téved! A gyermek nem eszköz és igenis magánügy! Az államhatalomnak semmi köze hozzá! Ez a kijelentés a hálószobába hatoló diktatúrák félelmetes korszakát idézi fel.

Kövér László csúnyán lebukott, mikor ezt a kijelentést tette. Mégis hogyan képzeli, hogy bármilyen demokratikus hatalom megmondja a családoknak, hány gyermeket hozzanak, vagy ne hozzanak a világra? Ez a hozzáállás nem egy demokrácia iránt elkötelezett ember értékrendjét rajzolja ki, hanem egy akarnokét. De ezt Kövér László sajnos már többször bizonyította.

Értjük a Fidesz célját: minden áron növelni a csökkenő magyar népességet. Ez azonban nem úgy megy, mint ahogy Kövér, Soltész, Harrach vagy Varga urak elképzelik. A nő nem egy szülőgép, a család nem egy gyermekgyár, amit a központi hatalom kapcsolója irányít!

Úgy véljük, ezek a kijelentések a teljes abortusztilalom bevezetését készítik elő, ami ellen minden eszközzel fel kívánunk lépni.

Nem lehet ilyen durván beleavatkozni az emberek magánéletébe. Embertelen és érzéketlen belekergetni a nőket úgy a gyermekvállalásba, hogy azt ők ne akarják! A gyermekvállalás a férfi és a nő döntése. Nincs benne az állam, nincs benne semmilyen hatalom, és főként nincs benne Kövér László.

A Magyar Szocialista Párt ezért nem Selmeczi Gabriellától a Fidesz szóvivőnőjétől, hanem a kormánytól vár garanciát arra, hogy nem lesz változás a jelenlegi abortusz szabályozásában.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja

Kormos Kata, az MSZP szóvivője



* A szervezet a honlapján Tormay Cécile emlékkonferenciára invitál a Magyar Művészeti Akadémia nevében.

(m.zs.)



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!