rss      tw      fb
Keres

Összefogás a közbiztonságért címmel demonstrált a Jobbik Gyöngyösön

MTI 2012. szeptember 28., péntek 20:08

A Jobbik kormányra kerülése esetén csak egy szempontból fog különbséget tenni az emberek között, aszerint, hogy építik vagy rombolják az országot; az előbbieket támogatják, az utóbbiakat eltakarítják - jelentette ki Vona Gábor pénteken Gyöngyösön, az Összefogás a közbiztonságért címmel meghirdetett demonstráción.

Akik rombolnak, azok mehetnek a börtönbe vagy abba az európai uniós tagállamba, ahol szívesen látják őket - közölte a Jobbik elnöke a több tucat ember részvételével megtartott demonstráción. Azokat a brüsszeli politikusokat pedig, akik "integrációra oktatnak minket", arra bíztatta, hogy "vigyenek magukkal Brüsszelbe vagy háromszázezer cigányt, integrálják, és csak utána adják vissza őket".

A Jobbik nem rasszista, ám ki kell mondani az igazságot: Magyarországon a cigányság nem kíván integrálódni, hanem arra rendezkedett be, hogy segélyekből és törvényen kívül éljen - fogalmazott Vona Gábor. Hozzátette: a helyzet hónapról-hónapra rosszabb, és Gyöngyös emiatt egyre élhetetlenebbé válik, ezért követelik városőrség vagy csendőrség, illetve a romák által lakott Duránda városrészben rendőrőrs felállítását.

Juhász Oszkár, Gyöngyöspata jobbikos polgármestere kijelentette: magyar-magyar összefogásra van szükség, mert olyanok, akik "nem is nevezhetők embereknek" bántalmazzák a családunkat, "megfosztanak minket javainktól". Nem tűrhetjük, hogy bizonyos csoportok élősködjenek a nemzet testén - mondta.

Ludányi Zoltán, akit az Új Magyar Gárda Heves megyei kapitányaként mutattak be, úgy fogalmazott, hogy ha ennek "az embernek nem nevezhető fajnak" a gyöngyöspataihoz vagy a ceglédihez hasonló fellépésre van szüksége, akkor Gyöngyösön is készek mindent megtenni azért, hogy ne zaklathassák a "magyar családokat".

Kévés Tamás, a Jobbik gyöngyösi önkormányzati képviselője bejelentette: már 2500 aláírás gyűlt össze a városőrség és a rendőrőrs felállításáért.