rss      tw      fb
Keres

A Wing Zrt. vidámparkot hozna létre a Duna-parton

MTI 2012. szeptember 28., péntek 18:14

A Wing Zrt. ingatlanvállalkozás korszerű vidámpark létrehozását tervezi Budapesten a IX. kerületben, közvetlenül a Duna-parton.

A társaság közlése szerint a Duna Passage nevű projekt több milliárd forintos beruházásban valósulna meg, erre a célra a Lágymányosi hídtól délre 14,5 hektár áll rendelkezésre egy kétoldalról víz által körbevett területen.

A Wing Zrt. olyan szabadidős és rekreációs témapark létrehozását tervezi, amely a budapestiek, a vidékiek és a külföldiek számára is vonzó turisztikai helyszín lenne.

A közlemény szerint a szórakoztató attrakciók mellett vendéglátó egységek, szálloda- és konferencialétesítmények, nemzetközi hajókikötő létrehozására nyílna lehetőség. Egy egész évben nyitva tartó, korszerű, gazdaságosan működtethető parkról lenne szó, ami gazdagítja Budapest szabadidős és turisztikai kínálatát - hangsúlyozza a cég.

A Wing Zrt. közölte: már felvette a kapcsolatot a főváros vezetésével, jelenleg a finanszírozási lehetőségek, és a támogatás megszervezésén dolgoznak, az átfutási idő a nyitásig várhatóan 2-3 év.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán dönthet egy előterjesztésről, amely szerint a városligeti Vidámpark november 4-én végleg bezár, majd az év végéig átadja az általa használt területet a Fővárosi Állat- és Növénykertnek. Mint az előterjesztésben olvasható, évtizedek óta megoldatlan probléma a Városligetben található két szabadidős intézmény, a Fővárosi Állat- és Növénykert, valamint a Vidámpark további fejlesztésének ügye.