rss      tw      fb
Keres

Négy polgármesterjelölt indul a tiszavasvári választáson

MTI 2012. szeptember 28., péntek 17:24

Négy polgármesterjelölt indulhat Tiszavasváriban az október 28-ai időközi önkormányzati választáson - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros jegyzője, a helyi választási iroda vezetője pénteken az MTI-vel. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a helyi képviselő-testület augusztus 1-jén feloszlatta magát.

Bundáné Badics Ildikó jegyző elmondta: Aleva István közgazdász a Pest Megyei SZEM-pont Egyesület, Fülöp Erik eddigi polgármester a Jobbik Magyarországért Mozgalom, Ráduly Zsolt iskolaigazgató-helyettes a Tiszavasváriért Közéleti Egyesület, Timári Istvánné a Magyar Szocialista Párt (MSZP) jelöltje. Hozzátette: a négy polgármesterjelölt mellett pénteken 16 óráig, a jelöltállítás határidejének lejártáig a nyolc egyéni választókörzetben negyven indulót vett nyilvántartásba a helyi választási bizottság.

A jegyző tájékoztatása szerint a valamivel több mint tízezer, választásra jogosult helyi lakos reggel 6 és este 7 óra között adhatja majd le szavazatát a jelöltekre. Az időközi választáson - az új polgármesterrel együtt - 12 tagú képviselő-testületet választanak a szavazók.

A tiszavasvári képviselő-testület augusztus 1-jén azt követően oszlatta fel magát, hogy a várost addig vezető Jobbik kisebbségbe került a közgyűlésben hét helyi képviselő frakcióalapítási szándéka miatt. A "hetek" között két fideszes, szintén kettő, a Jobbikból kivált, valamint három független helyi képviselő volt.

A korábbi 12 tagú képviselő-testületben a Jobbiknak - Fülöp Erik eddigi polgármesterrel együtt - hét tagja volt.

Az időközi önkormányzati választáson a Fidesz nem indított önálló jelölteket, a kormányzó párt a Tiszavasváriért Közéleti Egyesület jelöltjeit támogatja - ezt a párt helyi vezetői még a jelöltállítás időszakában bejelentették.