rss      tw      fb
Keres

MSZP: a Vidámpark bezárása Budapest csődsorozatának újabb állomása

MTI 2012. szeptember 28., péntek 17:22

Az MSZP szerint Budapest csődsorozatának újabb állomása a Vidámpark tervezett bezárása.

Horváth Csaba, az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezetője pénteki közleményében nehezményezi a városligeti intézmény tervezett bezárását. Álláspontja szerint a városvezetőség képtelen működőképessé tenni Budapestet, értékeit gazdaságosan, versenyképesen üzemeltetni, fejleszteni vagy legalább megőrizni.

A szocialista politikus megjegyezte: novembertől Budapest az első olyan modern európai nagyváros lesz, amelynek nincs egyetlen állandó szórakoztató parkja sem. "Emellett talány, mi lesz a Vidámpark műemléki védettséget élvező elemeivel, és azt sem tudni, mihez és miből kezd majd a területtel a szomszédos állatkert, amelynek a Vidámpark területét át akarják adni" - írta Horváth Csaba.

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője úgy vélte: "ha valami nem megy, azt nem szabad erőltetni", ezért Tarlós István főpolgármesternek fel kell ismernie, hogy távoznia kell a főváros éléről.

A Vidámpark bezárásáról jövő szerdán dönthet a Fővárosi Közgyűlés: ha elfogadják az előterjesztést, akkor az intézmény november 4-én végleg bezár, majd év végéig átadja az általa használt területet a Fővárosi Állat- és Növénykertnek. A dokumentum jelzi, hogy a jelenlegi működési környezet mellett tartósan évente 50-150 millió forint tulajdonosi támogatásra van szüksége a Vidámparknak ahhoz, hogy a szolgáltatást fenn tudja tartani.

Az indítvány kitér arra, hogy a Vidámpark területén jelentős műemlékek találhatóak - például a körhinta, a hullámvasút, a lézerdodzsem tetőszerkezete és a barlangvasút -, ezek megóvásáról, esetleges üzemeltetéséről a terület jövőbeni gazdája, a Fővárosi Állat- és Növénykert gondoskodik majd.