rss      tw      fb
Keres

Együttműködésről tárgyal Dombóváron a polgármester és a Fidesz-frakció

MTI 2012. szeptember 27., csütörtök 14:59

Együttműködésről kezd tárgyalásokat Dombóvár független polgármestere és a képviselő-testület többségi Fidesz-frakciója - jelentette be a város vezetője csütörtökön.

Szabó Loránd a dombóvári sajtótájékoztatón megjegyezte: összeférhetetlenségi ügyének lezárulása után szeretné a testületen belüli feszültséget csökkenteni.

A testület csütörtöki ülése előtt tartott egyeztetésen tizenkét terület áttekintését javasolta a Fidesz-frakciónak, erről a következő hetekben részletesen egyeztetnek - mondta. Ezek között említette az alpolgármester-választást, a költségvetést, a nemzetközi kapcsolatokat, valamint olyan, hónapok óta húzódó ügyeket, mint a Korona szálló műemléki védelmének, továbbá a helytörténeti múzeum és a művelődési ház összevonásának kérdését.

Nagy Roland, a Fidesz-képviselőcsoport vezetője a sajtótájékoztató után azt mondta: a frakció megvitatja a polgármester javaslatát.

A dombóvári testület csütörtöki ülésén az összes határozatot vita nélkül, egyhangú támogatással fogadta el, amire az utóbbi két évben nem volt példa.

Az ülés végén Kerényi Zsolt (Fidesz-KDNP) alpolgármester bejelentette lemondását, amelyet azzal indokolt, hogy lezárult a polgármester összeférhetetlenségi ügye, így nem lesz szükség arra, hogy ideiglenesen átvegye jogkörét.

Szabó Loránd jelezte, hogy alpolgármesternek csak egy embert tart elfogadhatónak a jobboldali képviselőcsoportból - de nem mondta meg, hogy kit -, és azt fogja javasolni, hogy mellette Kiss Béla MSZP-s képviselőt is válasszák meg erre a posztra.

Az idén januárban felbujtóként elkövetett sikkasztás miatt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, előzetes mentesítésben részesített dombóvári polgármester ügyében szeptember 18-án mondta ki a Pécsi Ítélőtábla - szintén jogerősen -, hogy tisztségét érintően nem állapítható meg összeférhetetlenség.