rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. szeptember 20.Bolgár György kérdései 2012. szeptember 20-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy elsősorban a Fidesznek, kisebb mértékben az MSZP-nek nőtt a népszerűsége a választók körében a most megkezdődött új őszi politikai szezonban. Az Ipsos szerint a teljes népesség körében a Fidesz 17-ről 19-re, a szocialisták 14-ről 15-re növelték támogatottságukat. A biztos pártválasztók között az arány 40-32 a Fidesz javára. Hogy csinálják? Már nem a közvéleménykutatók, hanem Orbánék. Durván csökken az életszínvonal, összeveszünk mindenkivel, a polgárok jogait szisztematikusan korlátozzák, egymás után robbannak ki különböző botrányok és mégis. Mihez értenek annyira?

Ugyancsak az Ipsos szerint a kötelező választási regisztráció több mint tízszázalékos csökkenést fog hozni a választási részvételben. A felmérés szerint a legfeljebb nyolc osztályt végzettek, illetve a vidéki lakosság egyharmadát visszatartja a feliratkozási kényszer. Kinek jó ez?

Beszéljük meg aztán, hogy Medgyessy Péter volt miniszterelnök szerint Bajnai Gordon volna a megfelelő ember az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjének. Egyetértenek vele?

Következő témánk, hogy Matolcsy György szerint a 2008-as világgazdasági válság előtt felvett rossz szokások teszik tönkre Magyarországot. Ezek közül is a legfontosabb az eladósodási hajlam és a munkátlan élet elfogadása. Rossz szokás? Nem a munkahelyek hiánya okozza a munkátlanságot? Ezt is rosszul tudtuk eddig?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy az Országos Bírói Hivatal nem hajlandó elfogadni azt a bírósági ítéletet, amellyel visszahelyeztek tisztségébe két kényszernyugdíjazott bírót. Az Alkotmánybíróság határozatának megfelelően. A bírói igazgatást ezek szerint sem az Alkotmánybíróság, sem a magyar bíróság, sem az Európai Bíróság nem érdekli?

És végül mi a véleményük arról, hogy egy új rendelet szerint a szakmunkásképzőkben lényegében megszüntetik a közismereti tárgyak oktatását. Ezekre összesen heti öt óra marad. És csak a részvételt fogják osztályozni. Agyi leépítés?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!