rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. szeptember 12.



Bolgár György kérdései 2012. szeptember 12-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Martonyi János külügyminiszter szerint Magyarország a sértett fél az azeri gyilkos átadása miatt kialakult konfliktusban. Na erre kössenek csomót ha tudnak. A parlament külügyi bizottságának vitáján Martonyi azt mondta, a feltételezés is abszurd, hogy Magyarország egy remélt kötvényvásárlásért cserébe adta volna át az életfogytiglanra ítélt katonatisztet Azerbajdzsánnak. Hát akkor meg miért? A balhéért? És még mindig Martonyi: a kormány és nem a kormányfő a felelős a döntésért, mondta. Orbán elismerte, Martonyi mentegeti?

Következő témánk, hogy Orbán Viktor látványosan barátkozott Gaskó Istvánnal, a Liga Szakszervezetek vezetőjével, és különleges gesztusként elment a liga elnökségi ülésére. Amikor Gaskóval találkozik, akkor legalább tudja, hogy nem egy másik párttal vagy külföldiek zsoldjában álló szervezettel tárgyal mondta. Mert más párttal és külföldivel egy becsületes miniszterelnök nem is áll szóba?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Gyurcsány éhségsztrájkja az itthoni fanyalgások ellenére komoly visszhangot kapott a nemzetközi sajtóban. A Frankfurter Allgemeine Zeitungtól a New York Timesig írnak arról, hogy miféle választási regisztrációra készül az Orbán-kormány. Már ezért megérte?

Mi a véleményük ezzel kapcsolatban arról, hogy a Fidesz akár két-hárommillió forintos kampánypénzt is javasolna az egyéni képviselőjelölteknek, amivel nyilvánvalóan ösztönözné, hogy minél többen induljanak a választásokon. Csak nehogy egyetlen komoly ellenfele legyen?

Aztán: játékpisztolyos fürdőköpenyes egyetemi előadást hallgató diákot tett ártalmatlanná percek alatt a Terrorelhárító Központ. Ágyúval verébre?

Beszéljük meg továbbá, hogy több fideszes képviselőnő képes volt védeni párttársának, Varga Istvánnak meghökkentő kijelentéseit arról, hogy a nők elsősorban szüljenek sok gyereket, aztán emancipálódhatnak. Selmeczi Gabriella szóvivő azonban elhatárolódott tőle.

És végül 4-1-re kikapott a magyar futball válogatott Hollandiától, Orbán Viktor szeme láttára. Hiába a pénz és a nagy elszántság?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!