rss      tw      fb
Keres

Huszonegy határsértőt és három embercsempészt fogtak el Csongrádban

MTI 2012. szeptember 8., szombat 7:54

Huszonegy határsértőt és három embercsempészt fogtak el szombatra virradóra a rendőrök Csongrádban - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta, péntek este a járőrök egy személygépkocsit próbáltak ellenőrizni Mórahalom közelében a Kissori úton, a sofőr azonban nem állt meg a jelzésükre. Amikor végül sikerült feltartóztatni, kiderült, hogy a 28 éves szerb állampolgárság sofőrön kívül még öten utaztak benne - köztük egy gyerek -, valamennyien koszovói állampolgárok. A rendőrök az embercsempészt őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását, a határsértőket pedig várhatóan kitoloncolják Szerbiába.

Szombat hajnalban Mórahalmon két osztrák rendszámú autóra figyeltek fel a rendőrök. A kocsiknál két szerb és négy koszovói állampolgárt igazoltattak, majd a környéken még négy koszovóira bukkantak. Kiderült, hogy a két szerbiai sofőr feladata az lett volna, hogy a nyolc illegális migránst eljuttassa Nyugat-Európába. Az embercsempészeket őrizetbe vették.

A 43-as út közelében a nagylaki járőrök nyolc marokkói állampolgárt fogtak el az éjjel. A határsértők néhány perccel korábban a zöldhatáron keresztül jutottak magyar területre - közölte a szóvivő.